Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egészségfokozó gyógyteák
  2022-10-29 20:31:50, szombat
 
  Az emberek évezredek óra fogyasztanak gyógyteákat. A középkorban szinte csak a gyógynövények erejében bízhattak. Napjainkban is egyre többen fordulnak a hagyományos orvoslás, a természetes módszerek és a gyógyteák irányába. És milyen jól teszik, hiszen nagyon sokszor nincs is szükség semmilyen gyógyszerre, elegendő, ha egy-egy kúrát végigcsinálunk egy-két gyógynövénnyel. Mutatunk is néhányat ezekből a remek gyógynövényekből, gyógyteákból.

A hibiszkuszt már az ókorban is szívesen fogyasztották kellemes ízvilága miatt. Nagyon sok antioxidánst tartalmaz, és fontos szerepe van a magas vérnyomás és magas koleszterinszint csökkentésében.

A bíbor kasvirágot ma már mindenki ismeri. Az egyik legjobb gyógynövény a téli megfázás és influenza elleni védekezésben, ugyanis fokozza az immunrendszer működését.

A zsályát és a gyógynövényből készült teát évszázadok óta alkalmazzák az emberek különböző betegségek kezelésére és megelőzésére. A gyógynövény alkalmas lehet gyomorproblémák kezelésére, torokfájás enyhítésére, depressziós tünetek csökkentésére, de abban is a segítségünkre lehet, hogy még idősebb korban is jó memóriának örvendjünk.

A golgotavirágnak jelentős szerepe van a szorongás enyhítésében. Ez a gyógynövény jobb alvást tud biztosítani.

A kurkumatea is nagy közkedveltségnek örvend manapság, hiszen csökkenti a fokozott gázképződést. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületeket, illetve nagy szerepe lehet a rákos megbetegedések megelőzésében is.

A macskagyökér legfőképpen azoknak a nőknek lehet a segítségére és a hasznára, akik a menopauza szakaszába léptek. Nagyon jótékony lehet álmatlanság és szorongás esetén, illetve sokan használják ezt a gyógynövényt a depresszió tüneteinek csökkentésére.

A zöld tea nemcsak energiát biztosít a szervezet számára, de remek immunerősítő hatásokkal is rendelkezik. Javítja az agyműködést, fokozza az anyagcserét és csökkenti a rákos betegségek kialakulásának a kockázatait.

A rozmaringtea csökkenti a gyulladást, javítja az emésztést és fokozza a memóriát is. A rozmaring nagy szerepet játszik az agy öregedési folyamatainak a lassításában.

Az eukaliptusztea gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik és nagyban hozzájárul a légzőrendszer egészségének fenntartásához. Az eukaliptusz antibakteriális tulajdonsággal is bír. A gyógynövény alacsonyabb vércukorszintet eredményez, és nagy szerepe van a szájüreg egészségének fenntartásában is.
Forrás : Link

Az egyik leghasznosabb gyógytea nem más, mint a rooibostea, melynek őshazája Dél-Afrikában található. Ez egy koffeinmentes, antioxidánsokban bővelkedő tea. A gyógynövénynek nagy szerepe van az immunrendszer erősítésében és a rákos megbetegedések megelőzésében. A tea továbbá előnyös lehet a szívnek és a cukorbetegség megelőzésében is.

Sokan kedvelik a kamillateát, talán nem véletlenül. A kamillatea nagyon hasznos megoldás gyomorrontás esetén, de csökkenti a fokozott gázképződést, a hasmenést, az álmatlanságot és a szorongást is.

A csipkebogyó is nagyon közkedvelt. A gyógynövény nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint. A csipkebogyónak kiemelkedő az antioxidáns tulajdonsága és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. A csipkebogyó enyhítheti az ízületek fájdalmát.

A borsmentatea nagyon hasznos gyomorrontás, irritábilisbél-szindróma és még légzési problémák esetén is. A borsmentatea nemcsak frissítő hatással rendelkezik, hanem megnyugtatja az idegeket is.

A gyömbértea szintén jó szolgálatot tehet gyomorrontás, hányás és hányinger esetén. A gyógynövény gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik, így segít az ízületi fájdalom enyhítésében és számíthatunk rá akkor is, ha megfáztunk, vagy influenzásak lettünk, ugyanis antioxidánsokban is bővelkedik.

A citromfű nagyon hasznos lehet, ha sokat idegeskedünk, szorongunk és álmatlanságban szenvedünk. A gyógynövénnyel kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy javítja a memóriát és a kognitív képességeket.

Ha májproblémáink vannak, akkor mindenképpen próbáljuk ki a máriatövis- és a pitypangteát. Mindkettőnek nagy szerepe van a máj regenerációjában, illetve a pitypangtea vízhajtó hatással is rendelkezik, és nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint. A máriatövismag-tea pedig a szilimarinnak köszönheti májvédő tulajdonságait. A pitypangnak nagy az inulintartalma, így az emésztést is megtámogatja.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: koleszterinszint, regenerációjában, antioxidánsokban, gyógynövényekből, közkedveltségnek, gyomorproblémák, antibakteriális, bebizonyosodott, vércukorszintet, golgotavirágnak, álmatlanságban, gyógynövénnyel, gyógynövényből, irritábilisbél, kialakulásának, fenntartásában, inulintartalma, májproblémáink, eukaliptusztea, megbetegedések, csipkebogyónak, tulajdonságait, tulajdonsággal, csökkentésében, gyógynövénynek, fenntartásához, végigcsinálunk, segítségünkre, leghasznosabb, megelőzésében, cukorbetegség, immunrendszer, koffeinmentes, álmatlanságot, fogyasztották, csökkentésére, emberek évezredek, középkorban szinte, gyógynövények erejében, hagyományos orvoslás, természetes módszerek, gyógyteák irányába, remek gyógynövényekből, magas vérnyomás, bíbor kasvirágot, egyik legjobb, téli megfázás, immunrendszer működését, gyógynövényből készült, emberek különböző, gyógynövény alkalmas, segítségünkre lehet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Png kislány  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png lepke  Akarat  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Soha ne kedvezz...  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png fotel  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Hiányzik  Tavaszi kép  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nagyon különös  Png fotel  Png lepke  A kételkedés kezelése  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Sose bánj semmit  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Gonosz démon-álarc  Csak a fogyatkozás látható  Reggel van  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Esti kép  Varga János Veniam - Fontos sz...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png rózsa csokor  Őrizkednünk kell...  Nem számIt  Németh László tollából  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png lepke  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png kislány  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mindig jusson idő nevetni  Ami embereknek lehetetlen, az...  Soha ne kedvezz...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Reggel van  A boldog családok mind hasonló...  Alázat  Nevem  A Megváltó szolgálatában  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Ami embereknek lehetetlen, az... 
Bejegyzés Címkék
emberek évezredek, középkorban szinte, gyógynövények erejében, hagyományos orvoslás, természetes módszerek, gyógyteák irányába, remek gyógynövényekből, magas vérnyomás, bíbor kasvirágot, egyik legjobb, téli megfázás, immunrendszer működését, gyógynövényből készült, emberek különböző, gyógynövény alkalmas, segítségünkre lehet, golgotavirágnak jelentős, szorongás enyhítésében, gyógynövény jobb, fokozott gázképződést, rákos megbetegedések, macskagyökér legfőképpen, nőknek lehet, menopauza szakaszába, depresszió tüneteinek, szervezet számára, rákos betegségek, rozmaringtea csökkenti, rozmaring nagy, légzőrendszer egészségének, eukaliptusz antibakteriális, gyógynövény alacsonyabb, szájüreg egészségének, egyik leghasznosabb, gyógynövénynek nagy, immunrendszer erősítésében, cukorbetegség megelőzésében, kamillatea nagyon, gyógynövény nagy, csipkebogyónak kiemelkedő, antioxidáns tulajdonsága, csipkebogyó enyhítheti, ízületek fájdalmát, borsmentatea nagyon, borsmentatea nemcsak, gyömbértea szintén, ízületi fájdalom, citromfű nagyon, gyógynövénnyel kapcsolatban, kognitív képességeket, pitypangtea vízhajtó, máriatövismag-tea pedig, szilimarinnak köszönheti, pitypangnak nagy, koleszterinszint, regenerációjában, antioxidánsokban, gyógynövényekből, közkedveltségnek, gyomorproblémák, antibakteriális, bebizonyosodott, vércukorszintet, golgotavirágnak, álmatlanságban, gyógynövénnyel, gyógynövényből, irritábilisbél, kialakulásának, fenntartásában, inulintartalma, májproblémáink, eukaliptusztea, megbetegedések, csipkebogyónak, tulajdonságait, tulajdonsággal, csökkentésében, gyógynövénynek, fenntartásához, végigcsinálunk, segítségünkre, leghasznosabb, megelőzésében, cukorbetegség, immunrendszer, koffeinmentes, álmatlanságot, fogyasztották, csökkentésére, légzőrendszer, folyamatainak, szilimarinnak, gyógynövények, máriatövismag, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.